I Gammelhuset finder du også en udstilling om Thulekulturens jagt og transportmidler. Nutidens grønlændere er direkte efterkommere af Thulefolket, som indvandrede til Nordgrønland fra Alaska og Canada omkring år 1200. Modsat de tidligere Saqqaq- og Dorsetkulturer, rådede Thulekulturen over en teknologi, der gjorde dem mindre sårbare over for udsving i mængden af fangstdyr. Konebåd, kajak og hundeslæde gjorde Thulefolket i stand til at flytte sig efter fangstmulighederne og transportere fangsten hjem over store distancer. Udstillingen viser en Vestgrønlandsk hundeslæde og fangstredskaber.
Kulturarv er vores overlevering fra fortiden, det vi lever med i dag, og det vi videregiver til fremtidige generationer. Vores fælles kultur- og naturarv er en uerstattelig kilde til liv og inspiration.
I Gammelhuset kan man læse om UNESCO World Heritage Site Aasivissuit - Nipisat. Verdensarvs-området Aasivissuit – Nipisat ligger nord for polcirklen i det centrale Vestgrønland. Området og dets mennesker fortæller en historie, der strækker sig over 4.200 år. I Aasivissuit – Nipisat kan man møde resterne af paleo-inuit-lejre, inuit-vinterhuse, rensdyr-jagtområder, ruiner fra kolonitiden og endda gamle legepladser. Omdet inkluderer syv nøglelokaliter, der strækker sig fra øen Nipisat ved kysten til den fjerntliggende jagtlejr i Aasivissuit "den store sommerlejr" nær indlandsisen. Området har mange historier at fortælle om hvordan grønlændere lever, både før og nu.
Udstillingen er på grønlandsk og engelsk. Se folderen til udstillingen nedenunder.